5 maart 2014. Ook in de bloemensector krijgt FloraXchange een positie. Afgelopen vrijdag heeft de eerste exporteur uit de bloemensector, Salaba Bloemen en Plantenexport, een automatische bestelling geplaatst, met behulp van een Virtuele Marktplaats koppeling, via FloraXchange bij de FlowerRacket Group. Door deze stap ontstaat er binnen de bloemensector  nog meer directe handel. Tevens zorgt het automatisch bestellen via FloraXchange ervoor, dat zowel exporteurs als kwekers, een stuk efficiënter kunnen werken.

FloraXchange staat aan de vooravond van een doorbraak in de bloemensector. Er zijn steeds meer exporteurs en kwekers uit de bloemensector die een abonnement nemen op FloraXchange. Bloemenkwekers gebruiken FloraXchange om hun dagprijzen te communiceren en exporteurs gebruiken dit vervolgens om het aanbod direct in hun systeem te schieten. Hierdoor is het voor alle partijen overzichtelijk wat het aanbod is op dat moment.

FloraXchange
FloraXchange is een online communicatieplatform dat kwekers ondersteunt in het verspreiden van het actuele aanbod. FloraXchange staat voor een eerlijke samenwerking en gezonde marge evenals efficiëntie. Tevens probeert dit communicatieplatform continu te innoveren en vooruit te lopen. Naast snijbloemen biedt FloraXchange ook kamer- en tuinplanten, perkgoed en potplanten aan. Meer informatie over FloraXchange vindt u op: www.floraxchange.nl