Exporteurs hebben tegenwoordig steeds minder voorraad waardoor ze uitsluitend kopen wat de eindklant via de webshop bestelt. Aangezien deze orders meestal klein zijn, is de afhandeling van de bestelling vaak te duur. Bestellingen worden dus steeds vaker geannuleerd. Door zaken gezamenlijk op te pakken kan het een stuk efficiënter. Mede daarom is FloraXchange het initiatief Boskoop United gestart. Het doel van Boskoop United is om de handel tussen Boskoop en Naaldwijk te bevorderen.

Initiatiefnemer Jefry van den Hoeven: “De wereld is veranderd. Exporteurs doen nauwelijks nog aan voorraad en door hoge transparantie zullen er steeds vaker kleine bestellingen worden geplaatst. Sommige bedrijven zijn hier uitstekend op ingericht. Vaak wordt gesteld dat een bepaalde vorm van schaalgrootte noodzakelijk is om op al deze nieuwe ontwikkelingen aan te sluiten. Met Boskoop United willen we laten zien dat samenwerking een beter alternatief is met dezelfde positieve uitkomsten. Ambachtelijk en Efficiënt”

Functionaliteiten
De diensten die via Boskoop United aangeboden worden zijn onder andere het inzichtelijk maken van betrouwbaar en voorradig aanbod, het verwerken van bestellingen, het versturen van stickers, het verrekenen van transacties en het faciliteren van gegroepeerd vervoer richting Naaldwijk.

Lancering
Boskoop United gaat per 1 september 2015 van start. In eerste instantie wordt er gestart met een selecte club van 100 Boskoopse kwekers en 10 Westlandse exporteurs. Een aantal exporteurs, waaronder o.a. Javado, Noviflora en E. den Dekker, hebben zich inmiddels aangemeld ook de eerste aanmeldingen van de kwekers stromen binnen.

Boskoop United
Boskoop United is een samenwerkingsvorm tussen kopers en kwekers onder de regie van FloraXchange. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Boskoop United? Vul dan op www.boskoopunited.nl je gegevens in.

Voor vragen over Boskoop United kun je contact opnemen met Jan van der Lans via jan@floraxchange.nl of via 0174-725490.