FloraXchange nu ook goed te gebruiken op tablet en mobiele telefoon

Sinds eind vorige week kunnen de gebruikers van FloraXchange het platform ook goed gebruiken op een mobiele telefoon en tablet, aangezien het platform nu volledig responsive is opgezet. Hierdoor is het platform niet alleen een stuk gebruiksvriendelijker op een mobiele telefoon of tablet, het platform is hierdoor ook klaar voor de toekomst.

Jefry van den Hoeven, ontwikkelaar van FloraXchange is erg blij met deze stap. “We zijn nu ruim 4 jaar aan het ontwikkelen aan het platform en we liepen steeds vaker vast bij gewenste uitbreidingen. Aangezien er het komende jaar een aantal nieuwe modules toegevoegd worden aan FloraXchange was deze herstructurering noodzakelijk. Daarnaast zagen we dat FloraXchange steeds vaker vanaf een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet werd benaderd. Om te zorgen dat deze gebruikers goed met FloraXchange kunnen werken, is een responsive lay-out een vereiste.

Google heeft eind april een belangrijke aanpassing doorgevoerd in zijn algoritme. Webshops die niet responsive zijn opgezet, zijn niet goed vindbaar in Google. Ook dit was een hele belangrijke reden voor ons om de responsive lay-out snel door te voeren’’.

Naast de responsive lay-out, zijn er in de lay-out van FloraXchange zelf ook een aantal wijzigingen doorgevoerd, waardoor het platform nog gebruiksvriendelijker is geworden.